Петак, 11. Фебруар 2022.

ОДРЖАНА ПЕТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

На седници СО Неготин, одржаној данас у Bеликој сали, којом је председавао мр Милан Уруковић, председник Скупштине општине, одборници су усвојили девет одлука и решења. Седници су, поред 38 одборника, присуствовали Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин и чланови Општинског већа.


Већином гласова присутних одборника, усвојене су одлуке о финансијској подршци за унапређење енергетске ефикасности стамбених зграда, станова и породичних кућа на територији општине Неготин, којом се уређује финансијска подршка за унапређење енергетске ефикасности, подстицаји и мере енергетске ефикасности, и пречишћавању и дистрибуцији воде и пречишћавању и одвођењу атмосферских и отпадних вода. На дневном реду данашњег заседања локалног парламента биле су и одлуке о градском и приградском превозу путника на територији општине Неготин, којом се уређује организација и начин обављања комуналне делатности и усвајању Локалног акционог плана за социјално укључивање Рома и Ромкиња у општини Неготин за период од 2022. до 2024. године којом се одређују правци деловања Општине Неготин у области социјалног укључивања Рома и Ромкиња. Данас је усвојена и Одлука о разрешењу и именовању чланова Изборне комисије општине Неготин у сталном саставу.


Одборници Скупштине општине Неготин усвојили су решења о измени и допуни решења о именовању Стручног тима за давање концесије за линијски превоз путника у приградском саобраћају, именовању чланова Управног и Надзорног одбора Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, допуни решења о одређивању доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти умрлих изван здравствене установе и измени и допуни решења о образовању Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин.


Пета седница Скупштине општине Неготин започела је минутом ћутања поводом смрти протојереја ставрофора Ранка Јовића у пензији.

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.