Петак, 15. Јун 2018.

Одржана пета седница Скупштине општине Неготин

Данас је одржана пета по реду седница Скупштине општине Неготин, којом је председавао мр Милан Уруковић. Седници присуствовали и Владимир Величковић, председник општине Неготин, Мерлина Селенић, заменик председника и чланови Општинског већа општине Неготин.


На почетку седнице већином гласова одборника усвојена је  Одлуке о завршном рачуну буџета Општине Неготин за 2017.годину. Укупни приходи и примања са пренетим неутрошеним средствима из ранијих година износе 1.180.101.000 динара а укупни расходи и издаци из прихода, примања и неутрошених средстава 1.096.712.000 динара. Разлика, односно суфицит износи 83.389.000 динара.

Одборници Скупштине општине Неготин на данашњој седници усвојили су и Решења о постављењу Живојина Марковића, дипломираног правника са положеним правосудним испитом за правобраниоца општине Неготин. Правобранилац се бира на период од пет година.

На петој по реду седници Скупштине општине Неготин донето је и Решење о давању сагласности на Одлуку надзорног одбора ЈКП „Бадњево“ Неготин о утврђивању цена услуга паркинг сервиса. Изменом Одлуке о јавним паркиралиштима 20. марта 2018. године, утврђена је нова категорија наплате „дневна  карта“ уместо „доплатна карта“ , чиме су се створили услови за наплату ове врсте паркинг услуге, односно створени су адекватни услови за наплаћивање паркинг места, којих у Неготину има око 600. Цене услуга су такође умањене у односу на претходне ценовнике, па ће рецимо физичка лица повлашћену паркинг карту за целодневно паркирање уместо досадашњих 1400 плаћати 700 динара месечно. Ова одлука биће разматрана и на наредној седници Скупштине општине Неготин.       

Седница је завршена постављањем одборничких питања.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.