Петак, 01. Децембар 2017.

Одржана пета седница Привременог органа општине Неготин

Привремени орган општине Неготин, након спроведене јавнерасправе разматрао је и усвојио Одлуку о начину утврђивања пореза на имовину за 2018. годину, као и Одлуку о локалним комуналним таксама на територији општине Неготин.


На петој седници донет је и Закључак о спровођењу јавне расправе о нацрту Одлуке о начину утврђивања накнаде за заштиту и унапређење животне средине за 2018. годину на територији општине Неготин. Јавна расправа биће отворена до 8. децембра.

Након образложења директорке Радмиле Маџаревић, усвојен је Извештај о раду Предшколске установе „Пчелица“ за радну 2016/2017. годину, а након тога и Решење о давању сагласности на годишњи план рада и анекс годишњег плана рада овеобразовне установе за радну 2017/2018. годину. Привремени орган усвојио је и Решење о измени Решења о именовању чланова школског одбора ОШ „Хајдук Вељко“ Штубик.

На седници Привременог органа усвојена су и решења о формирању Комисије за расподелу хуманитарних пакета хране као помоћ породицама интерно расељених лица и избеглица као и Комисије за исплату новчане помоћи породицама интерно расељених лица и избеглица на територији општине Неготин.

Привремени орган на петој седници донео је и Програм о стипендирању студената високошколских установа и ученике средњих школа и усвојио Решење о разрешењу в.д. директора Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ и његовом именовању за директора  ове установе. на период од 4 године.   

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.