Петак, 25. Децембар 2015.

Одржана педесет шеста седница Општинског већа

Данас је одржана педесет шеста седница Општинског већа општине Неготин којим је председавао Јован Миловановић, председник општине Неготин. Веће је расправљало о девет тачака из домена свог рада.


На почетку седнице чланови Општинског већа су разматрали нацрт и утврдили предлог Одлуке о давању сагласности на коначни нацрт јавног Уговора о поверавању комуналне делатности линисјког приградског превоза путника на територији опшђтине Неготин,  као и Одлуке о избору најповољније понуде у поступку поверавања обављања комуналне делатности приградског превоза путника на територији наше општине. Одлуку је израдио Стручни тим за давање концесије за линијски превоз путника у приградском саобраћају на територији општине Неготин, а цео поступак образложила је данас Надица Васић, заменика председника општине Неготин, која је била и председник Стручног тима.    

 

Након образложења и разматрања нацрта већници су утврдили и предлог Одлуке о финансијској подршци породици са децом на територији општине Неготин, као и предлог Решења о образовању стручне комисије за израду годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта.

На педесет шестој седници Општинско веће је утврдило и предлог Решења о измени решења о именовању чланова школских одбора основних школа у Прахову и Душановцу, као и предлог Решења о избору председника, заменика председника и чланова комисије за комунално-стамбене послове и урбанизам СО Неготин.

 

Веће је усвојило и предлог Измене тарифног система за обрачун топлотне енергије за тарифне купце, на основу кога се корективни коефицијент са досадашњих 1.6 повећава на 2.0 и односиће се на кориснике који немају уграђене делитеље топлоте.

Донето је и Решење о забрани саобраћаја дана 30. 12.2015. године у времену од 14 – 21 x у циљу организовања приредбе у оквиру манифестације „Учини некога радосним“. 

Већина данашњих предлога Одлука наћи ће се на наредној  седници Скупштине општине Неготин.