Уторак, 12. Јануар 2016.

Одржана педесет седма седница Општинског већа

Данас је одржана седница Општинског већа,  педесет и седма по реду, а прва у овој години, којом је председавао Јован Миловановић, председник Оопштине Неготин.


Након излагања начелнице Општинске управе општине неготин, Надежде Тодоровић, Општинско веће је дало сагласност на Правилник о петој измени и допуни правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Општинској управи општине Неготин.

Општинско веће је на данашњој седници донело и закључке о давању сагласности Туристилкој организацији општине Неготин за учешће на пројектима „ Danube Camping Net“, „Innovative E-learning network for sustaineble tourism“ i The magic of traditions of border area woven into the modern Europian turism“, у оквиру првог позива прекограничне сарадње Бугарска – Србија. 

Већници су дали сагласност и за учешће Општине Неготин у још два пројекта прекограничне сарадње са Бугарском. То су пројекти „Промоција културно-историјских знаменитости општина Брегово и Неготин“, „За неприкосновену толеранцију, разумевање и боље односе путем образовања – будућност“, као и пројекат прокограничне сарадње са Румунијом  „Одговорно повезивање људи – арт“, где би општина Неготин била носилац.     

На 57. Седници Општинско веће је донело и Решење о издвајању средстава из буџета општине Неготин за 2016. годину, ЈКП „Бадњево“ у износу од 1 700 000 динара, за измирење обавеза на сређивању даљинског система грејања.