Четвртак, 17. Децембар 2015.

Одржана педесет пета седница Општинског већа

Општинско веће усвојилo је на педесет петој седници трећу измену и допуну Одлуке о буџету општине Неготин за 2015. годину. Трећим ребалансом буџета у 2015. години приходи и расходи остаће исти, а извршиће се прерасподела између одређених позиција.

Чланови Општинског већа на данашњој седници прихватили су програме и финансијске планове Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, Музеја Крајине, Завода за урбанистичко планирање и пројектовање, Дома културе „Стеван Мокрањац“, Историјског архива, Туристичке организације, Центра за социјални рад, као и ЈП “Боговина“ Бор за 2016. годину.

Веће је утврдило и предлог Одлуке о приступању прибављању непокретности у јавну својину општине Неготин непосредном погодбом уз накнаду у КО Мала Каменица, а утврђене су измене Решења о образовању комисије за спровођење поступка јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Неготин, као и измени Решења о именовању Управног одбора ПУ „Пчелица“ у Неготину.

Општинско веће је на педесет петој седници донело Закључак о овлашћењу председника општине Неготин за доношење решења о преносу средстава из буџета општине Неготин ЈКП „Бадњево“ у износу од 11 027 400 динара за набавку возила за сакупљање отпада.

Веће је дало и сагласност Центру за социјални рад да додели једнократну новчану помоћ самохраним родитељима у износу од по 5 000 динара.  

Већници су данас утврдили и предлог Одлуке о максималној спратности објекра на територији општине Неготин у поступку озакоњења објеката.