Четвртак, 10. Децембар 2015.

Одржана педесет четврта седница Општинског већа

Данас је одржана педесет четврта седница Општинског већ, којом је председавао Јован Миловановић, председник општине Неготин. Веће је усвојило више одлука, решења и извештаја из домена свог рада.


Након образложења начелника Општинске управе Неготин, Надежде Тодоровић, већници су усвојили предлог Одлуке о матичним подручјима на територији општине Неготин. Овом одлуком, досадашњих 39 матичних подручја  биће сведено на осам са 18 матичара и заменика матичара. Оваква организација  матичних подручја биће ефикаснија, рационалнија и економичнија јер ће се послови равномерно распоредити у новим матичним подручјима.

Данас је усвојен и предлог Одлуке о локалним комуналним таксама на територији општине Неготин. Одлуком је предложено седам тарифа, а она садржи висину, обвезнике, олакшице, рокове и начин плаћања локалних комуналних такси на територији општине Неготин.

Свакако најзначајнија одлука чији је предлог данас усвојен је Одлука о буџету општине Неготин за 2016. годину. Како се данас чуло, буџет ће бити инвестициони, с обзиром да ће бити доста улагања пре свега у путну инфраструктуру. Укупни приходи у буџету за наредну годину планирани су на износ од 1 206 334 000 динара, а расходи 1 181 334 000.

Већници су утврдили и предлог Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Неготин за 2015. годину и предлог Одлуке о додељивању искључивог права јавним предузећима чији је оснивач локална самоуправа на обављање делатности пружања услуга у 2016. години.

На педесет четвртој седници утврђен је предлог Решења о престанку мандата Драгани Кнежевић, на функцију вд директора Дома културе, као и Решење о именовању Ренате Ђурђевић Станковић за новог вршиоца дужности директора.

Општинско веће је позитивно оценило и програме рада са финансијским плановима ЈП за грађевинско земљиште Неготин и ЈКП „Бадњево“ за 2016. Годину и упутило их Скупштини на давање сагласности.

Скупштини је упућен и предлог измене Решења о именовању чланова школског одбора ОШ „Бранко Радичевић“. Веће је одобрило и измену у расподели средстава из буџета намењеног за спорт.