Уторак, 18. Септембар 2018.

Одржана осма седница Скупштине општине Неготин

Данас је одржана осма по реду седница Скупштине општине Неготин којом је председавао мр Милан Уруковић. Седници поред одборника присуствовали и Владимир Величковић, председник општине Неготин, Мерлина Селенић, заменик председника и чланови Општинског већа.

 

На почетку осмог по реду заседања локалног парламента одборници су након излагања Љиљане Лицуловић, руководиоца Одељења за буџет, финансије и локалну пореску администрацију, усвојили извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Неготин за период јануар – јун 2018. године. Закључно са 30. јуном 2018. године укупни буџетски приходи остварени су у износу од 490.244,967 динара или 29,10 одсто од укупно планираних, док су расходи и издаци у истом периоду 459.150,506 динара односно 25,47 одсто.     

 

На данашњој седници усвојена је и Одлука о измени и допуни Одлуке о  максималном броју запослених  на неодређено време у систему локалне самоуправе-Општине Неготин за 2017. годину. Максималан број запослених на еодређено време остао је исти, 460, али су се именовањем правобраниоца  стекли услови за рад Правобранилаштва општине Неготин, које је посебан орган Општине Неготин, те је из тог разлога било потребно изменити Одлуку и уврстити и запослене у Правобранилаштву општине Неготин.


Одборници Скупштине општине Неготин већином гласова прихватили су и Одлуку о успостављању сарадње Општине Неготин са Општином Лопаре из Републике Српске.

Након образложења Драгана Мијуцића, в.д. директора ЈКП „Бадњево“, Скупштина општине Неготин донела је Одлуку о усвајању Извештаја о раду са финансијским извештајем и мишљењем овлашћеног ревизора ЈКП „Бадњево“ Неготин за 2017. годину. Већином гласова дата је и сагласност на Прву измену и допуну Програма пословања ЈКП „Бадњево“ Неготин којим се смањују планирана за средства за отпремнине и повећавају средства за непредвиђене хитне интервенције на водоводној и канализационој мрежи, мрежи јавне расвете, црпним станицама, возилима и опреми. Овом изменом планирани приходи и расходи остају непромењени.


На осмој седници Скупштине општине Неготин, донето је и  Решење о именовању Изборне комисије општине Неготин у сталном саставу, као и Решење о измени измени решења о образовању штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин

Без дискусије донета су и решења о именовању чланова школских одбора ОШ „Бранко Радичевић“, ОШ „Вера Радосављевић“, Пољопривредне школе са домом ученика „Рајко Боснић“ Буково, Неготинске гимназије, Уметничке школе „Стеван Мокрањац“, ОШ „Јован Јовановић Змај“у Јабуковцу, ОШ „Павле Илић Вељко“ у Прахову и ОШ „Хајдук Вељко“ у Штубику.