Уторак, 31. Јул 2018.

Одржана осамнаеста седница Општинског већа

Данас је одржана осамнаеста по реду седница Општинског већа, којом је председавао Владимир Величковић, председник општине Неготин.


Чланови Општинског већа општине Неготин разматрали су на почетку данашње седнице Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Неготин за период јануар-јун 2018. године. Љиљана Лицуловић, руководилац Одељења за буџет, финансије и локалну пореску администрацију, образложила је да су укупни приходи у буџету, закључно са 30. јуном текуће године, 490.244.967 динара, што је 29,10 одсто. Од овог износа изворни приходи су 181,993,459 или 23,10 одсто, уступљени приходи остварени су у обиму од 169,757,294 или 34,16 одсто, трансферни 136.066.748 или 35,53 одсто, док су приходи од продаје нефинансијске имовине остварени у износу од 2.427.466 динара односно 16,54 одсто од укупно планираних. У првих шест месеци текуће године расходи и издаци буџета општине Неготин извршени су у укупном износу од 459.150.506 динара.

Општинско веће на осамнаестој седници разматрало је и усвојило и нови Правилник о поступању и начину решавања захтева грађана за накнаду штете настале услед уједа паса луталица, а разлог за његово доношење је формирање јавног правобранилаштва општине Неготин. Такође дата је и сагласност на четврту измену и допуну систематизације радних места ЈКП „Бадњево“ Неготин, којом је број запослених у овом предузећу, у циљу усаглашавања са Одлуком о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе општине Неготин за 2017. годину, смањен са 192 на 182.  

Након разматрања, донета је и Одлука о измени Одлуке о оснивању Комисије за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Неготин.

Општинско веће општине Неготин прихватило је и захтеве за накнаду трошкова превоза и похађања летње научне школе у истраживачкој станици Петница, које су поднели Мија Станковић и Вељко Лауратевић, ученици ОШ „Вук Караџић“, као и захтев ДОО Николић превоз из Самариновца за умањење износа комуналног уређења грађевинског земљишта ради реконструкције и доградње пословног објекта - аутобуске станице.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.