Уторак, 27. Децембар 2016.

Одржана осамдесет седма седница Општинског већа

Данас је одржана осамдесет седма седница Општинског већа општине Неготин, којом је председавао Јован Миловановић, председник општине.

Општинско веће након образложења Слађане Стојановић, шефа одељења за друштвене делатности, привреду и развој и разматрања нацрта утврђен је предлог Решења о образовању комисије за израду предлога годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Неготин.  Комисија је дужна да изради предлог Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта као и да разматра пристигле захтеве по праву на коришћење без плаћања накнаде и по праву пречег закупа, као и да оне који испуњавају услове Јавних позива евидентира у годишњи програм.

Веће је данас утврдило и предлог Решења о именовању комисије за утврђивање назива улица, тргова и других делова насељеног места. Задатак ове комисије биће да разматра предлоге за утврђивање назива улица које немају назив, тргова, засеока и других делова насељених места општине Неготин, да доноси предлоге аката о давању назива и доставља их Општинском већу на разматрање.

Већници су данас донели и Решење о издвајању средстава из буџета општине Неготин у износу 243.615 динара, за израду столарије на цркви у Србову, као и 7.776.000 динара ЈКП „Бадњево“ за набавку возила – цистерне за одржавање канализационе мреже. На основу захтева Центра за социјални рад, из буџета општине Неготин биће издвојено 605.000 динара, на име доделе једнократне помоћи у износу од по 5.000 динара, корисницима материјалних и социјалних давања, по основу неспособности за рад и за децу са сметњама у развоју и инвалидитетом.

На осамдесет седмој седници Општинско веће дало је и сагласност на Одлуку УО Центра за социјални рад којом је усвојен Програм о измени програма коришћења одобреног наменског трансфера пренетог од стране министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Овом изменом уместо куповине контејнера за становање, средства у износу од 350.000 динара биће утрошена за побољшање стандарда корисника социјалне заштите.

Веће је прихватило и измене Програма коришћења средстава за унапређење безбедности саобраћаја на територији општине Неготин за 2016. годину. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.