Среда, 25. Април 2018.

Одржана Општинска смотра рецитатора “Песниче народа мог”

Марија Милошевић, ученица „Неготинске гимназије“ понела је титулу  најбољег рецитатора Општине Неготин за 2018. Годину у старијој категорији, Катарина Лукић, ученица ОШ “Вера Радосављевић“ у средњој, а Теодора Стојић, ученица ОШ “Бранко Рaдичевић” у најмлађој категорији. Општинску смотру рецитатора „Песниче народа мог“, организовали  Дома културе „Стеван Мокрањац“ и Народна библиотека „Доситеј Новаковић“. 

Казивање песме “Неке песме су о теби“, Марије Милошевић, ученице Неготинске гимназије,  стручни жири у саставу: Саша Јеленковић, књижевник, Вујадин Милошевић, глумац и Милош Петковић, песник, оценио је најбољим оценама у конкуренцији  11 рецитатора неготинских средњих  школа. Општину Неготин у старијој категорији на Окружној смотри у Бору, 26. априла представљаће и Јована Транић (Пољопривредна школа „Рајко Боснић“), која је освојила  друго место, Александар Иванов („Неготинска гимназија), као трећепласирани, Марија Шамић („Неготинска гимназија“) са четвртим местом и петопласирана Теодора Гавриловић (Пољопривредна школа „Рајко Боснић“). На општинској смотри похваљен је Алекса Пантелић (Пољопривредна школа „Рајко Боснић“).

У категорији ученика од 5. до 8. разреда, најбоља је била Катарина Лукић, ученица ОШ “Вера Радосављевић“ са песмом „Прва љубав“ Драгане Константиновић, друго место освојила је Софија Видановић из исте школе, треће  Лана Микић из ОШ“Павле Илић Вељко“ из Прахова, и оне ће представљати Општину на Окружној смотри. У овој категорији похваљена је Миа Станковић ученица ОШ“Вук Караџић“.

Теодора Стојић, ученица ОШ“Бранко Радичевић“, казивањем песме „На пример-заљубљивање“, Виолете Јовић, освојила је прво место на општинској смотри рецитатора „Песниче народа мог“  у најмлађој категорији у конкуренцији 24 такмичара узраста од првог до четвртог разреда основних школа.  Општину Неготин, на Окружној смотри у Бору у овом узрасту  представљаће и  Лазар Флорић ученик ОШ “Стеван Мокрањац“ из Кобишнице, као другопласирани и  Јована Лекић из ОШ“ Вук Караџић“, са освојеним трећим местом. Похвала је додељена  Владимиру Петровићу из ОШ“ Вук Караџић“.

Најбоље рецитаторе, Народна библиотека „Доситеј Новаковић“ наградила је књигама.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.