Среда, 22. Април 2015.

Одржана Општинска смотра рецитатора

Миа Станковић у млађем, Марија Шамић у старијем и Борис Лукић у старијем узрасту, победници су овогодишње Општинске смотре рецитатора  која је одржана у  организацији Дома културе и Народне библиотеке ,,Доситеј Новаковић” На такмичењу је ове године учествовало укупно 50 рецитатора. У категорији млађег узраста представило се 20 рецитатора, у категорији средњег узраста 13, а у категорији старијег узраста 17 рецитатора.

 

Најуспешнија у млађем узраста била је Миа Станковић ученица ОШ ,,Вук Караџић”. Друго и треће место освојиле су Ема Орељ и Милица Јевремовић из ОШ ,,Бранко Радичевић”. Жири је похвалио Лану Микић, ученицу ОШ ,,Павле Илић-Вељко” из Прахова.

 

У средњем узрасту прво место освојила је Марија Шамић ученица ОШ ,,Павле Илић-Вељко” Прахово. Друго и треће место припало је ученицама ОШ ,,Вера Радосављевић” Катарини Лукић и Луни Јовановић, а похвала је  додељена Санели Симић ученици ОШ ,,Бранко Радичевић”.

Борис Лукић ученик Техничке школе, био је најуспешнији у старијем узрасту. Друго место припало је Жељку Станојевићу, ученику Неготинске гимназије, треће Јани Чеклановић, ученици СМШ ,,Стеван Мокрањац”. Четврто место заузела је Тина Боронгић ученица Неготинске гимназије, а пето Марија Петровић ученица Пољопривредне школе. Похвала је додељена Марији Узелац, представници Крајинског књижевног клуба

За Окружну смотру, које ће се одржати у Бору 23. априла од 11 сати, пласирало се 11 рецитатора.