Понедељак, 23. Јун 2014.

Одржана манифестација „Дунавски сплав“ на Кусјаку

 

Туристичка организација општине Неготин, у сарадњи са Центром за технологију из Софије организовала је на Кусјаку манифестацију под називом „Дунавски сплав“.

   

Манифестација је отворена у петак, наступом ди-џејева, а настављена у суботу наступом етно група из Бугарске  и рок бендова из Неготина.  

   

Манифестацији, су присуствовали и градоначелник Лома, Иво Иванов и његов помоћник Сашо Петров Николов. Они су овом приликом разговарали са Тањом Панић, која је у Општинском већу општине Неготин, задужена за област културе, информисања и туризам и Душаном Петровићем, директором Туристичке организације општине Неготин, о могућој сарадњи Лома и Неготина. Кроз разговор је договорено да већ од 27. до 29. јуна, неготински бајкери посете манифестацију која ће бити организована у Лому, а у плану је и посета представника Одреда извиђача "Дунавски вукови".

    

Због неповољних временских прилика и брзине Дунава, иако су биле најављене, нису организоване вожње сплавом, али је за госте из Бугарске организована промотивна вожња катамараном, који је наша општина добила из пројекта прекограничне сарадње.