Понедељак, 14. Новембар 2016.

Одржана манифестација „Дани јабуке-Карбулово 2016“

У Карбулову је јуче одржана седма по реду едукативно-промотивна манифестација „Дани јабуке – Карбулово 2016“. Манифестацију су и ове године организовали МЗ Карбулово, Удружења воћара „Воћар-Карбулово“ и Пољопривредно саветодавна и стручна служба, под покровитељством општине Неготин.

  

Смотру, која промовише воћарство и производњу јабуке по којој је село Карбулово постало познато још у 19. веку, отворио је Дејан Стефановић, члан Општинског већа општине Неготин, задужен са пољопривреду и саветодавац у Пољопривредно саветодавно стручној служби Неготин, који је том приликом истакао да ће општина и надаље подржавати овакве наступе пољопривредних произвођача.

 

И ове године приређен је мини сајам јабуке разних сорти овогодишњег рода, а у стручном делу, смотре воћарима су предавања одржали чланови стручног тима компаније Chemical Agrosava из Београда.

 

За посетиоце манифестације, организатори су приредили и културно уметнички програм, а наступили су чланови КУД-а "Карбулово", фрулаш Милош Динић и етно група КУД „Стеван Мокрањац“. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.