Петак, 19. Јун 2015.

Oдржана јавна презентација Нацрта Плана детаљне регулације комплекса Рајачких пивница

У присуству мештана Рајца и власника пивница, у петак је одржана јавна презентација Нацрта Плана детаљне регулације комплекса Рајачких пивница у општини Неготин.Овај плански документ и понуђена решења образложила је Вера Михаљевић из Завода за заштиту споменика културе Републике Србије, институције коју је општина Неготин ангажовала да изради овај плански документ. На бројна питања мештана поред Вере Михаљевић одговарала је и Босиљка Томашевић, архитекта Завода а Надица Васић,заменица председника општине Неготин упознала је присутне са активностима које локална самоуправа предузима у овом делу општине. 

  

"По истеку јавног увида, овај плански документ биће на дневном реду Скупштине општине Неготин и о њему ће се изјаснити одборници. Када се буде усвојио Нацрт Плана детаљне регулације за комплекс Рајачких пивница приступиће се изради Пројекта водоводне и канализационе мреже. Уговор је потписан такође са Заводом за заштиту споменика културе Републике Србије и имајући у виду уговорне обавезе, у кратком року Општина Неготин ће имати и овај пројекат који је неопходан за приступање  конкретним активностима. Иначе, у току је и израда Нацрта плана детаљне регулације  комплекса пивница у Рогљеву и у току ове године оцекује се и усвајање овог плана. Усвајање ових планских докумената од изузетног је значаја за општину Неготин јер су они полазна основа за израду неопходних пројеката за уређење ових културних добара."- рекла је између осталог Надица Васић, заменица председника општине Неготин.

  

Нацрт Плана детаљне регулације комплекса Рајачих пивница на јавном увиду је од 4.6. до 6.7.2015.године.У том периоду заинтересована правна и физичка лица могу да поднесу примедбе на плански документ у писаном облику на писарници Општинске управе Општине Неготин. Завод за урбанистичко планирање и пројектовање и Одељење за урбанизам и грађевинарство свим заинтересованим лицима која врше увид у плански документ пружају потребне информације и стручну помоћ.

  

О термину одржавања јавне седнице заинтересована јавност биће обавештена путем сајта Општине Неготин.