Уторак, 07. Октобар 2014.

Одржана двадесета седница Штаба за ванредне ситуације

Данас је одржана двадесета ванредна седница Штаба за ванредне ситуације Општине Неготин, којом је председавао Јован Миловановић, командант Штаба. Чланови Штаба разматрали су извештај о стању на територији општине Неготин, спроведеним наредбама и планираним активностима.

Према извештају Стручног тима за процену интервентних радова на водотоковима и каналима у угроженим подручјима на територији општине Неготин, планирани радови се приводе крају и за дан-два све планиране активности биће завршене.

При крају су и радови на санацији улица по месним заједницама и атарским путевима, за које је надлежно ЈП за грађевинско земљиште. По наредби Штаба за ванредне ситуације, а по захтеву ЈП за грађевинско земљиште, механизација ће наредних дана бити ангажована на чишћењу односно санацији дела пута у Плавни, у засеоку Попадија-Тива Медвеђа, као и на путу до археолошког налазишта „Врело“ Шаркамен.

Штаб за ванредне ситуације наложио је и чишћење пута до црпне станице и каптаже ЈКП „Бадњево“ у Михајловцу, како би надлежни у овом предузећу утвдили степен оштећења и почели са санацијом овог објекта.

По речима директора ЈКП „Бадњево“, Голуба Рајића, мештани Михајловца имају тренутно техничку воду, док се пијаћом снабдевају из цистерни коју обезбеђује ово предузеће. У МЗ Дупљане извршено је испирање и хлорисање у сеоском водоводу, у Јабуковцу је монтиран хлоринатор, док ће у Михајловцу он бити монтиран до краја недеље.

Обављен је и разговор са мештанима Уровице око решавања проблема водоснабдевања у овом селу. Према првим проценама за санацију водоводне мреже, са које се снабдева тренутно око 600 корисника, неопходно је око 50 000 евра. Интервентно је потребно да се обезбеде хлоринатор и неколико вентила, вредности око 400 000 динара.

Дезинфекција објеката и просторија одвија се планираном динамиком. Грађани су до сада преузели око 250 боца средства за дезинфекцију, које је обезбеђено из донације Фондације СПЦ „Човекољубље“.