Понедељак, 21. Децембар 2015.

Одржана двадесета седница Скупштине општине Неготин

Одборници Скупштине општине Неготин, на двадесетој седници, којом је председавао др мед. Љубисав Божиловић, усвојили су низ значајних одлука, међу којима је свакако најзначајнија Одлука о буџету општине Неготин за 2016. годину. Седници су поред одборника присуствовали и Јован Миловановић, председник општине Неготин, чланови Општинског већа и директори јавних предузећа.

    

Најважнију годишњу одлуку детаљно је образложила Валентина Ђуричић, шеф одељења за буџет и финансије и ЛПА, нагласивши да је буџет инвестициони. Пројекција укупних прихода и примања, као и укупних расхода и издатака предложена је до висине од 1 207 334 000 динара. Пројекција сопствених и других прихода буџетских корисника износи 363 283 000, а укупни расходи и издаци и приходи и примања по свим изворима фунансирања износе 1 570 617 000 динара. Одлука о буџету, усвојена је, након краће дискусије одборника владајуће коалиције и опозиције.

Пре Одлуке о буџету, одборници су усвојили и Одлуку о локалним комуналним таксама на територији општине Неготин, које ће у односу на ову годину бити умањене. Одлуком је предложено седам тарифа, а она садржи висину, обвезнике, олакшице, рокове и начин плаћања локалних комуналних такси на територији општине Неготин.

  

На двадесетој седници локалног парламента усвојен је и трећа измена  буџета у 2015. години. Трећим ребалансом буџета у 2015. години приходи и расходи остаће исти, а извршиће се прерасподела између одређених позиција. Скупштина је донела и Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Неготин за 2015. годину и Одлуку о додељивању искључивог права јавним предузећима чији је оснивач локална самоуправа на обављање делатности пружања услуга у 2016. години.

Скупштина је након излагања и образложења Драгана Мијуцића, директора Јавног предузећа за грађевинско земљиште општине Неготин и Голуба Рајића, директора ЈКП „Бадњево“ и краће дискусије одборника,  дала сагласност на програме рада и финансијског пословања ових предузећа у 2016. години. На двадесетој седници Драгана Кнежевић, разрешена је са места вршиоца дужности директора Дома културе „Стеван Мокрањац“, за новог вршиоца дужности директора именована је Рената Ђурђевић Станковић.

Већином гласова присутних одборника локални парламент је усвојио и Решење о именовању чланова школског одбора ОШ „Бранко Радичевић“, Одлуку о приступању прибављања непокретности у јавну својину општине Неготин непосредном погодбом уз накнаду у КО Мала Каменица, Решење о образовању комисије за спровођење поступка јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Неготин, као и Одлуку о максималној спратности објеката на територији општине Неготин у поступку озакоњења објеката.    

На двадесетој седници Скупштине општине Неготин константован је престанак мандата Новици Лазићу одборнику са коалиционе листе „Александар Вучић-Будућност у коју верујем“, који је изабран за члана Општинскогх већа општине Неготин и потврђен мандат Драгиши Мартиновићу са исте листе.

За 28. децембар заказана је и двадесет прва седница Скупштине општине Неготин.