Четвртак, 09. Јун 2016.

Oдржана двадесет шеста седница Скупштине општине Неготин

Данас је одржана двадесет шеста седница Скупштине општине Неготин, којом је председавао др мед. Љубисав Божиловић. Седници су присуствовала 42 одборника, а на дневном реду је било седам тачака из домена рада локалног парламента. Седници су присуствовали и председник општине Неготин, Јован Миловановић, заменица председника Надица Васић и чланови Општинског већа.  

    

Након разматрања предлога и образложења Валентине Ђуричић, шефа Одељења за буџет, финансије и ЛПА, усвојена је Одлука о завршном рачуну општине Неготин за 2015. годину. Укупно остварени приходи и примања буџета општине Неготин за 2015. годину евидентирани преко рачуна извршења буџета износили су 943.105.461,09  динара, а укупно остварени расходи и издаци буџета општине Неготин у 2015.  години 841.525.133,76   динара.

  

Одборници су на данашњој седници усвојили и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Неготин за 2016. годину. Разлози за доношење ових измена и допуна су уношење средстава из извора 13,14 и 15, а на основу Одлуке о завршном рачуну буџета за 2015. годину. Разлог за ребаланс је и покретање јавне набавке за превоз ученика за школску 2016/2017. годину јер су давањем концесија за линијски превоз у приградском саобраћају на територији општине Неготин остале релације које нису покривене.    

На двадесет шестој седници локалног парламента прихваћен је и предлог Решење о именовању Комисије за оцену степена психофизичке ометености детета до навршених пет година живота. Комисију чини пет лекара специјалиста и то : специјалиста педијатрије, психолог, специјалиста офтамологије, специјалиста физикалне медицине и рехабилитације и специјалиста неурологије. Такође усвојено је и Решење о измени решења за стручно утврђивање времена и узрока смрти умрлих изван здравствене установе.

  

Одборници су без дискусије усвојили и Решење о измени члана школског одбора Техничке школе у Неготину, Решење о прибављању непокретности у јавну својину општине Неготин прикупљањем писмених понуда у КО Сиколе 1, за потребе проширења гробља у селу Сиколе, као и Решење о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини општине Неготин непосредном погодбом у КО Слатина. 

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.