Петак, 05. Аугуст 2016.

Одржана двадесет седма седница Скупштине општине Неготин

Данас је одржана двадесет седма седница Скупштине општине Неготин, којом је председавао др мед. Љубисав Божиловић. На дневном реду било је девет тачака из домена рада локалног парламента.

  

Након излагања Валентине Ђуричић, шефице Одељења за буџет, финансије и ЛПА, одборници су прихватили Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Неготин за период јануар – јун 2016. године.  Буџетски приходи у првих шест месеци текуће године остварени су у обиму од 455.111,916 динара, са наменским и ненаменским трансфером из Републике, односно 457.100,071 динара са примањима од продаје нефинансијске имовине и рефундацијом боловања преко 30 дана. Расходи и издаци буџета општине у истом периоду извршени су у укупном износу од 424.793,546 динара.

  

На данашњој седници одборници су усвојили и Одлуку о изради Плана детаљне регулације Луке Прахово. Ово је само прва фаза у доношењу овог веома значајног акта, који ће омогућити уређење ове веома значајне луке на Дунаву.

На двадесет седмој седници усвојена је и Одлука о усвајању извештаја о раду са финансијским извештајем ЈП „Боговина“ Бор за 2015. годину, као и  Решења о давању сагласности на програм о изменама и допунама програма пословања са финансијским планом овог предузећа, чији је један од оснивача и Општина Неготин.

Одборници су већином гласова усвојили и Одлуке о прибављању непокретности у јавну својину бестеретним правним послом у катастарским општинама Вратна, Уровица, Брестовац, Чубра и Ковилово, као и непосредном погодбом, уз накнаду, у катастарској општини Мала каменица, а усвојено је и Решење о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини општине Неготин непосредном погодбом у КО Уровица. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.