Понедељак, 28. Децембар 2015.

Одржана двадесет прва седница Скупштине општине Неготин

Данас је одржана двадесет прва седница Скупштине општине Неготин којом је председавао др мед. Љубисав Божиловић. На дневном реду било је 18 тачака, а седници су присуствовали и Јован Миловановић, председник општине Неготин, Надица Васић, заменица председника, чланови Општинског већа и директори и вд директори јавних предузећа и установа.   

Након образложења начелнице Општинске управе Неготин, Надежде Тодоровић и краће дискусије одборника и председника општине Неготин, одборници су већином гласова усвојили Одлуку о матичним подручјима на територији општине Неготин. Овом одлуком, досадашњих 39 матичних подручја  биће сведено на осам са 18 матичара и заменика матичара. Оваква организација  матичних подручја биће ефикаснија, рационалнија и економичнија јер ће се послови равномерно распоредити у новим матичним подручјима.

Без дискусије одборници су дали сагласности на програме рада и финансијске планове Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, Музеја Крајине, Завода за урбанистичко планирање и пројектовање, Дома културе „Стеван Мокрањац“, Историјског архива, Туристичке организације, Центра за социјални рад и ЈП “Боговина“ Бор за 2016. годину, a већином гласова усвојено је и Решење о измени решења о именовању чланова УО ПУ “Пчелица”.

Скупштина је дала сагласност и на коначни нацрт јавног Уговора о поверавању комуналне делатности линијског приградског превоза путника на територији општине Неготин, а усвојена је и Одлука о избору најповољније понуде у поступку поверавања обављања комуналне делатности приградског превоза путника на територији наше општине. Одлуке је образложила Надица Васић, заменица председника општине Неготин, која је била и председник Стручног тима за давање концесије за линијски превоз путника у приградском саобраћају на територији општине Неготин.

Одборници су усвојили и Одлуку о финансијској подршци породици са децом на територији општине Неготин, Решење о образовању стручне комисије за израду годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, Решење о избору председника, заменика председника и чланова комисије за комунално-стамбене послове и урбанизам СО Неготин и Решење о измени решења о именовању чланова школских одбора основних школа у Прахову и Душановцу.

Скупштина је након излагања директора ЈКП “Бадњево” усвојила и Измену тарифног система за обрачун топлотне енергије за тарифне купце, на основу кога се корективни коефицијент са досадашњих 1.6 повећава на 2.0 и односиће се на кориснике који немају уграђене делитеље топлоте.