Среда, 18. Фебруар 2015.

Одржана двадесет пета седница Општинског већа општине Неготин

Данас је одржана двадесет пета седница Општинског већа општине Неготин, којом је председавао Јован Миловановић, председник Општине Неготин. На дневном реду било је 18 тачака.

 

Након разматрања предлога и образложења Марка Ристића, начелника Општинске управе општине Неготин, већници су донели Решење о расписивању конкурса за постављење Правобраниоца општине Неготин. Правобранилац ће након спроведеног конкурса бити постављен на период од 5 година. Конкурс се расписује на основу Одлуке о правобранилаштву општине Неготин, која је усвојена на седмој седници Скупштине општине Неготин.

 

Чланови већа на данашњој седници утврдили су и предлог Одлуке о доношењу програма коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине општине Неготин на 2015. годину. Законом о заштити животне средине прописано је да се средства Буџетског фонда за заштиту животне средине могу користити на основу утврђеног програма, који уз сагласност надлежног министарства доноси СО Неготин. Одлуком о буџету за 2015. годину за заштиту животне средине предвиђена су средства у износу од 60 милиона динара.

 

Већници су након разматрања предлога донели и Решење о издвајању средстава из буџета општине Неготин, ЈКП „Бадњево“ у износу од  2 985 600 динара, за набавку 100 контејнера за град и месне заједнице. Донета су и решења о издвајању средстава из буџета ученицима Тијани Даздаревић, Адаму Никићу, Вељку Петровићу и Алекси Рајковићу, на име накнаде трошкова боравка у Истраживачкој станици Петница код Ваљева.

Средства из буџета решењем Општинског већа биће издвојена и као једнократна помоћ Богиславу Станојевићу из Речке и Димитрију Маринковићу из Михајловца, чији су објекти изгорели у пожарима.

Општинско веће дало је и сагласност на Одлуку о измени статута ЈП за грађевинско земљиште. Предлог за измену Статута дао је Надзорни одбор овог предузећа, а изменом је предвиђено да директор предузећа мора да има седми високо образовање односно седми степен стручне спреме.

 

На двадесет петој седници Општинског већа донет је и Закључак о усвајању средњорочног плана управљања имовином у општини Неготин, који је израђен у оквиру пројекта „Унапређење управљања имовином у општинама Неготин и Кладово“. Пре усвајања овог Закључка, програм је прошао јавни увид и округли сто, на коме су стручњаци били у прилици да дају своје мишљење и сугестије.

Чланови већа разматрали су и жалбе грађана на решења Општинске управе, која се односе на надокнаду штете поплављених објеката.