Петак, 22. Јануар 2016.

Одржана двадесет друга седница СО Неготин

Данас је одржана двадесет друга седница Скупштине општине Неготин, којом је председавао др мед. Љубисав Божиловић. Седници је присуствовало 38 одборника, а на дневном реду нашло се пет тачака из домена рада локалног парламента.

  

Као једна од најважнијих, на дневном реду данашње седнице нашла се Одлука о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе - Општине Неготин за 2015. годину. Одлуку је образложила Надежда Тодоровић, начелница Општинске управе Неготин, истакавши да је израђена у сарадњи са директорима јавних предузећа и установа, које су њоме обухваћене. Одлуком је максималан број запослених у систему локалне самоуправе сведен на 480, а она садржи и максималан број запослених по организационим облицима, односно по јавним предузећима и установама чији је оснивач локална самоуправа. Одговарајући одборницима, председник општине Неготин је рекао да одлука јесте тешка, али су корените промене неопходне, како бисмо кренули даље. Ступањем на снагу ове Одлуке, престаје да важи Одлука о максималном броју запослених у органима општине Неготин и другим облицима организовања, чији је оснивач локална самоуправа из 2010. године. Одлука је усвојена већином гласова присутних одборника.

  

Скупштина је усвојила и Одлуку о изменама и допунама одлуке о месној самоуправи. Правни основ за доношење ове Одлуке проистиче из Одлуке Уставног суда Републике Србије, којом је утврђено да одредбе члана 29-54, Одлуке о месној самоуправи нису у сагласности са Уставом и Законом. Све месне заједнице мораће да ускладе своје Статуте са овом Одлуком.

На двадесет другој седници Скупштине општине Неготин усвојила је и Извештај о раду Предшколске установе „Пчелица“ Неготин за школску 2014/2015. годину и Решење о давању сагласности на годишњи план рада ове установе за 2015/2016. годину.

  

Скупштина је донела и Решење о измени Решења о именовању чланова УО ПУ „Пчелица“, којим је уместо Душана Јеврића испред јединице локалне самоуправе за новог члана Управног одбора именован Александар Јоновић из Самариновца. 


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.