Петак, 31. Мај 2013.

Одржана двадесет девета седница СО Неготин

На двадесет деветој седници СО Неготин, сазваној по хитном поступку, усвојен је Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2013. годину и донета одлука о одређивању надлежног органа за спровођење у закуп пољопривредног земљишта у државној својини. Седницом је председавао Дамир Ракић, а поред 39 одборника, присуствовали су председник општине мр Милан Уруковић, заменик Драгољуб Ђорђевић, као и чланови Општинског већа.

Програмом заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2013. годину, планирано је да се путем 450 лицитација у закуп изда 3.952 ха државног пољопривредног земљишта. Иначе, ове године, поред осталог, поново ће се на лицитацији за издавање у закуп наћи, посебно занимљиво за закупце, комасирано државно земљиште у катастарској општини Неготин, издато 2010. године за које је истекао закуп, па је поново враћено у Програм.

“Усвајање Програма по хитном поступку било је неопходно да би општина у предвиђеном року, до 3. јуна, конкурисала код Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства за ревитализацију атарских путева. Ове године конкурисаћемо за пројекат вредан 20 милиона динара за уређење атарских путева у 5 катастарских општина. Пројектом је предвиђено да Министарство обезбеди 60 одсто вредности, а општина остатак од 40 одсто”  - објаснила је Олга Предић, шеф Одељења за привреду и друштвене делатности и развој Општинске управе.

Програм Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2013. годину усвојен је са 37 гласова “за”.

У наставку седнице председник општине Неготин одређен је као надлежни орган за доношење Одлуке о расписивању јавног огласа о давању у закуп пољопривредног земљишта у државној својини, уз сагласност Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, а у складу са годишњим Програмом заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Неготин за 2013. годину.