Петак, 21. Децембар 2012.

Одржана двадесет четврта седница СО Неготин

3985_1.jpg

Одборници неготинске скупштине на седници, којом је председавао Дамир Ракић, усвојили су одлуку о локалним комуналним таксама, висини стопа пореза на имовину и одлуку о буџету за 2013. годину. Седници су присуствовали мр Милан Уруковић, председник општине Неготин, чланови Општинског већа и Александра Миловановић, помоћница председника општине Неготин.

Најважнијом годишњом одлуком укупни приходи и примања, као и расходи и издаци буџета општине Неготин утврђени су на износ од 1.150.035.000 динара. Одлуку је детаљно образложио Димитрије Петровић, шеф одељења за буџет и финансије и ЛПА нагласивши да је буџет развоји будући да је 40 одсто средстава предвиђено за инвестиције.
 
-Акценат је на капиталним инфраструктурним пројектима од значаја за општину Неготин – истакао је Димитрије Петровић.

Одлука о буџету, усвојена је, након краће дискусије одборника владајуће коалиције и опозиције, са 34 гласа „за“. Потом је усвојен извештај о извршењу одлуке о буџету општине Неготин за период јануар-септембар 2012. године.

3985_2.jpg

У наставку седнице дата је сагласност на програме рада са финансијским планом за 2013. годину општинских институција: Дома културе „Стеван Мокрањац“, Историјског архива Неготин, Музеја Крајине, Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, Предшколске установе „Пчелица“, Туристичке организације општине Неготин, Завода за урбанистичко планирање и пројектовање, Центра за социјални рад, Јавног предузећа за грађевинско земљиште и ЈКП „Бадњево“. Одборници су усвојили одлуку о накнадама одборника, чланова Општинског већа, председника и заменика председника СО, чланова радних тела СО и чланова радних тела које оснива председник општине Неготин.

По захтеву „Мото Боем транс“ ДОО Неготин, а за добијање дозволе за емитовање радио или ТВ програма, који би имао назив „ТВ Транс Неготин“, на седници је дата сагласност на употребу имена општине Неготин.

3985_3.jpg

Одборници су донели измену и допуну решења за стручно утврђивање времена и узрока смрти умрлих изван здравствене установе, решења о именовању управног и надзорног одбора Дома културе „Стеwван Мокрањац“, донето је решење о избору председника, заменика председника и чланова комисије за омладину, спорт и физичку културу,  измена решења о избору председника , заменика и чланове комисије за развој месних заједница, именовању чланова школског одбора ОШ“Хајдук Вељко“ у Штубику, образовању штаба за ванредне ситуације и образовању локалног савета за безбедност.

По хитном поступку донета је одлука о условном отпису камата и мировању пореског дуга,  измена и одлука одлуке о бесплатном превозу одређених категорија путника на територији општине Неготин која је проширена на труднице и породиље до годину дана од рођења детета.
 
Одборници неготинске скупштине, по предлогу Општинског већа, разрешили су Чедомира Банковића, директора ЈКП“Бадњево“, а за в.д. директора именовали Голуба Рајића, дипломираног екомисту из Неготина.