Уторак, 14. Новембар 2017.

Одржана друга седница Привременог органа општине Неготин

Након распуштања Скупштине општине Неготин и увођења привремених мера, јуче је одржана друга седница Привременог органа општине Неготин, којим је председавао Владимир Величковић.


Након разматрања Привремени орган општине Неготин на другој седници усвојио је Извештај о извршењу Одлуке о будxету општине Неготин за период јануар-септембар 2017. године. Укупно остварени приходи из свих извора у наведеном периоду износе 832.709,358 динара или 54,84 одсто од планираног буџета, а расходи 697.11,879 динара или 43,30 одсто.

На јучерашњој седници усвојена Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Неготинза 2017. годину. Разлог за доношење ове одлуке је расписивање избора, с обзиром да у 2017. години нису била планирана средства за те намене, као и прерасподела средстава  између појединих позиција у буџету. Трећи разлог за нови ребаланс буџета је израда пројекта за Комасацију за подручја КО Вољково, Рогљево, Смедова, Рајац, Тамнич и Браћевац.

Донета је и Одлука о отпису и конверзији потраживања  општине Неготин у трајни улогкапитала  грађевинског предузећа „Мостоградња“АД Београд. Претварање дуга субјекта приватизације у трајниулог је мера за припрему и растерећење обавеза субјекта приватизације којом се потраживања поверилаца конвертују у трајни улог у капиталу субјекта приватизације.

Привремени орган је усвојио и решења о изменама решења о именовању чланова Школских одбора ОШ „Вера Радосављевић“, „Павле Илић Вељко“Душановац, Управног одбора ПУ „Пчелица“, као и Управног и надзорног одбора Центра за социјални рад.

Донета је  и Одлука о радноправном  статусу и коефицијенту за обрачун и исплату плате и накнада председника, секретара и чланова Привременог органа општине Неготин и Одлука о образовању административне комисије.

На другој седници Привремениог органа усвојена је и Одлука оукидању Завода за урбанистичкопланирање и пројектовање општине Неготин, Одлука о приступању прибављања непокретности у јавну својину општине Неготин, непосредном погодбом, разменом у КО Прахово и Решење о разрешењу заменика члана Изборне комисије општине Неготин.

Привремени орган је дао сагласност Спортском савезу општине Неготин на измену расподеле средстава из буџета немењених за финансирање, развој и унапређење физичке културе за 2017. годину. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.