Среда, 03. Децембар 2014.

Одржана деветнаеста седница Општинског већа

Данас је одржана деветнаеста седница Општинског већа, којим је председавао Јован Миловановић, председник Општине Неготин.

Чланови већа на данашњој седници након разматрања нацрта и образложења директора ЈКП „Бадњево“ Голуба Рајића, усвојили су предлог Решења о давању сагласности на одлуку Надзорног одбора ЈКП „Бадњево“ Неготин о утврђивању ценовника грејања. Јавно комунално предузеће „Бадњево“, као имплементатор и корисник средстава из Програма „Рехабилитација система даљинског грејања у Србији-Фаза IV“, потписивањем Трилатерарног уговора преузело је обавезу да већ од грејне сезоне 2013/2014. почне са новим начином обрачуна и наплате топлотне енергије по утрошку. Како је ЈКП „Бадњево“ наилазило на велике потешкоће у припреми и примени оваквог начина обрачуна, дефинисано је да се током грејне сезоне 2013/2014., док се све активности не приведу крају, врши информациони обрачун на основу испоручене и измерене количине топлоте, а да се у наредној грејној сезони топлотна енергија званично обрачунава и наплаћује на основу утрошка. ЈКП „Бадњево“ предложило је да се уз ценовник утврде и рокови плаћања по сваком од појединачних обрачунских рачуна, који су дужи од до сада примењивањих, а све у циљу растерећивања корисника. По овом предлогу, корисници су октобарске рачуне, који су испоручени, могли да измире до 18. новембра. Рок за измирење новембарских рачуна биће 31.децембар, децембарских 15. фебруар, јанурских 30. март, фебруарских 30. април, мартовских 15. мај, а априлских, уједно и последњих у овој грејној сезони, 30. мај 2015. године.

Предлог Решења о давању сагласности на одлуку Надзорног одбора ЈКП „Бадњево“ Неготин о утврђивању ценовника грејања, биће упућен на разматрање одборницима Скупштине општине Неготин.

На деветнаестој седници Општинског већа, усвојени су и предлози Решења о престанку мандата и поновном именовању Драгана Мијуцића за в.д. директора Јавног предузећа за грађевинско земљиште општине Неготин у шестомесечном мандату.