Понедељак, 28. Јул 2014.

Одржана девета седница Општинског већа

Чланови Општинског већа општине Неготин, на данашњој седници разматрали су и усвојили Правилник о пружању услуге помоћи у кући и организовању службе помоћи у кући Центра за социјални рад Неготин и измене и допуне Правилника о организацији и систематизацији послова Центра за социјални рад. Како је образложио Дане Суруџић, директор Центра за социјални рад Неготин, усвајање ових правилника је неопходно због реализације пројекта „Helping hend“, који финансира Европска унија и обавезе формирања посебне организационе јединице „Помоћи у кући“.

На дневном реду девете седнице усвојено је и Решење о образовању и именовању чланова Привредног савета општине Неготин.

 

Већници су разматрали и нацрт и усвојили предлог Одлуке о стављању ван снаге одлуке о бесплатнм превозу одређених категорија путника на територији општине Неготин, јер је због смањеног прилива средстава у буџету, отежана реализација ове одлуке. У циљу израде Плана управљања отпадом на територији општине Неготин, донета је и Одлука о образовању координационог тима за израду Локалног плана управљања отпадом.

 

Општинско веће утврдило је, на данашњој седници и предлоге Решења о образовању школских одбора основних школа „Бранко Радичевић“, „Вера Радосављевић“, „Хајдук Вељко“ Штубик, „Павле Илић Вељко“ Прахово, „Јован Јовановић Змај“ Јабуковац, Неготинске гимназије и ПШ „Рајко Боснић“. Утврђени су и предлози решења о давању сагласности на одлуку Надзорног одбора ЈКП „Бадњево“ о утврђивању нових цена комуналних, гробљанских и услуга паркинг сервиса.

Чланови Општинског већа општине Неготин разматрали су и појединчане захтеве грађана.