Петак, 27. Јануар 2017.

Одржана деведесета седница Општинског већа

Данас је одржана деведесета седница Општинског већа општине Неготин, којом је председавала Надица Васић, заменица председника општине.

Чланови Општинског већа након образложења Валентине Ђуричић, шефа Одељења за буџет, финансије и ЛПА и разматрања нацрта, утврдили су предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Неготин за 2017. годину.  Основни разлог за доношење ове одлуке је извршење обавеза по Уговору о преузимању обавеза ЈП за грађевинско земљиште и Уговора о вршењу услуга уреживања грађевинског земљишта. Разлог за први ребаланс буџета за 2017. годину су и неизмирене обавезе које се односе на комасацију у Радујевцу. У Одлуци о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Неготин за 2017. годину укупни приходи и примања, као и укупни расходи и издаци повећани су у износу од 77 000 000 динара из извора 01 и сада уместо 1 187 597 000, износе 1 264 597 000 динара. Укупни приходи и примања и расходи и издаци повећани су за 7 850 000 динара из извора 13. Тако сада укупни приходи и примања односно расходи и издаци из свих извора финансирања износе 1 565 255 000 динара. Све промене повећања и смањења дате су на позицијама за конктретне кориснике и за одређене намене.

Већници су усвојили и предлог Програма коришћења и средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Неготин за 2017. годину. Одлуком о буџету општине Неготин за 2017. годину средства Буџетског фонда за заштиту животне средине планирана су у укупном износу од 40 милиона динара.

 На деведесетој седници Општинског већа утврђшен је и предлог Одлуке о оразовању комисије за планове општине Неготин. Ради се о петочланој Комисији чији је задатак обављења стручних послова у постпупку израде и спровођења планских докумената, стручне провере усклађености урбанистичког пројекта са планским документом и законом којим се уређује планирање и изградња , као и давање стручног мишљења по захтеву надлежних органа управе.

Чланови Општинског већа утврдили су и предлог Решења о давању искључивог права ЈП за грађевинско земљиште општине Неготин чији је оснивач Општина Неготин на обављање делатности пружања услуга у 2017. години.   

На данашњој седници дата је и сагласност на одлуке о доношењу статута ЈКП „Бадњево“ и ЈП за грађевинско земљиште, у циљу усклађивања са важећим законима.  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.