Среда, 03. Мај 2017.

Одржана деведесет седма седница Општинског већа

Општинско веће општине Неготин, којим је председавао Владимир Величковић, председник општине Неготин, на 97. седници, након разматрања предлога, донело је Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Неготин за 2017.годину.      

                                     

Програм је образложила Слађана Стојановић, руководилац Одељења за друштвене делатности, привреду и развој.  Укупно планирана средства за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Неготин за 2017.годину износе 28 милиона динара, од чега је 23.500.000 планирано за подстицаје мерама руралног развоја, 3.000.000 динара за директна плаћања, а 1.500.000 динара за посебне подстицаје.    

Општинско веће усвојило је и предлог Одлуке о усвајању извештаја ликвидационог управника о спроведеном поступку ликвидације, Одлуке о усвајању завршног ликвидационог биланса, као и предлог Одлуке о усвајању изјаве ликвидационог управника установе за омладину и спорт на територији општине Неготин да су све обавезе установе намирене и да се против установе не воде други поступци 

На 97. седници Општинског већа утврђен је и предлог Решења о давању сагласности на Одлуку о изменама Статута Јавног предузећа за комуналне делатности „Бадњево“ Неготин. Ова измена урађена је у циљу спровођења статусне промене припајања Јавног предузећа за грађевинско земљиште неготинском комуналном предузећу.      

                                                    

Након разматрања нацрта усвојен је и предлог Одлуке о задуживању општине Неготин код пословне банке за финансирање капиталних инвестиција у Неготину у 2017. години. Овом одлуком одобрава се дугорочно задуживање буџета општине Неготин у износу од 100.000.000 динара, за финансирање капиталних инвестиционих радова.                                     

Чланови Општинског већа утврдили су и предлог Одлуке о такси превозу на територији општине Неготин, којом се уређује и обезбеђује организација и начин обављања такси превоза и прописују ближи услови за обављање такси превоза путника у неготинској општини.                                   

Веће је усвојило и предлог Решења о измени Решења о именовању чланова школског одбора основних школа „Хајдук Вељко“ у Штубику и „Павле Илић Вељко“ у Прахову, као и Неготинске гимназије и донело Решење о измени Решења о образовању Комисије за социјална питања. Усвојена је и Одлука о оснивању Комисије за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Неготин.                                                           

Већници су разматрали нацрт и утврдили и предлог Одлуке о општем уређењу насељених места и комуналном реду на територији општине Неготин. На дневном реду били су и нацрти одлука непоходних за функционисање јавних предузећа и установа, па су на 97. седници Општинског већа утврђени предлози одлука о изменама и допунама Одлуке о усклађивању оснивачког акта Дома културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, о изменама и допунама Одлуке о усклађивање оснивачког акта Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ Неготин и о усклађивању пословања Јавног предузећа „Боговина“ Бор са законом о јавним предузећима.    

                                                          

Донето је и Решење о образовању Комисије за утврђивање основа и висине накнаде штете настале услед уједа паса луталица и предлог Одлуке о утврђивању смрти лица умрлих изван здравствене установе на територији општине Неготин. 

Веће је прихватило захтев ученика Адама Никића, за покривање основних трошкова у износу од 15.600 динара, за учешће на зимском семинару у Истраживачкој станици Петница у 2017. години, као и захтев Ватрогасно спасилачке јединице Неготин за издвајање 4.000 динара за оправку возила. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.