Петак, 16. Март 2018.

Одржана четврта седница Општинског већа општине Неготин

Данас је одржана четврта седница Општинског већа општине Неготин, којом је председавао Владимир Величковић, председник општине Неготин.


На почетку четврте по реду седнице, Општинско веће је прихватило Извештај о раду са финансијским извештајем Туристичке организације Општине Неготин за 2017. године и утврдило предлог Одлуке која ће се наћи на наредној седници Скупштине општине Неготин.

Веће је на данашњој седници утврдило и предлог Одлуке о измени Одлуке о јавним паркиралиштима. Разлог за измену постојеће одлуке је регулисање продаје половних аутомобила, бостана и купуса на паркинг простору код Зелене пијаце, као и могућност наплате паркирања на подручју општине Неготин.

 

На четвртој седници Општинског већа општине Неготин утврђени су и предлози Решења о изменама Решења о именовању школских одбора Уметничке школе „Стеван Мокрањац“ основних школа „12. септембар“, „Вера Радосављевић“ и „Вук Караџић“, Неготинске гимназије и ПУ „Пчелица“ Неготин.

Чланови Општинског већа разматрали су и Извештај о реализацији пројеката финансираних по јавном позиву за суфинансирање пројеката из буџета општине Неготин ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2017. години и донели Закључак о његовом усвајању, с обзиром да су сви одобрени пројекти у портпуности реализовани и све пројектне активности спроведене.

Већници су донели и Решење о утврђивању ценовника за радне машине ангажоване током ванредне ситуације на територији општине Неготин.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.