Петак, 05. Октобар 2012.

Одржана аудиција за „Шљивик”

3901_1.jpg

У Дому културе “Стеван Мокрањац” у Неготину, одржана је аудиција за емисију “Шљивик”. Учествовало је близу 600 извођача,  а селекциона комисија коју су чинили Светлана Азањац, уредник емисије и представник суорганизатора Слободан Глигоријевић,  одабрали су по два најбоља учесника у свакој категорији.

У категорији вокалних солиста учествовало је 26 певача, а за даље такмичење пласирали су се: Наташа Николић, чланица КУД-а “Аранђел Матић“ из Поповице и Вионера Пауновић из Неготина.

3901_2.jpg

Након вокалних солиста представили су се  инструментални солисти у категорији свирања на народном инструменту. Од пријављених 16 кандидата, по оцени комисије, такмичење ће наставити Милош Динић, члан КУД-а “Аранђел Матић“ из Поповице и Стефан Радовановић члан КУД-а “Полет“ из Метовнице.

3901_3.jpg

Када је реч о изворним певачким групама учешће је узело 6 група. Најбоље представљање ималe су групе “Мариника“ из Неготина под вођством Данијеле Владовић и “Крајински ђердан“ под управом Слободана Јоновића, такође  из Неготина.

3901_4.jpg

На самом крају аудиције публика је уживала у наступима играчких група којих је овом приликом било 15. Фолклорне групе КУД-а “Чучук Стана“ из Сикола и КУД-а “Бранислав Нушић“ из Шарбановца представљаће Борски округ у даљем такмичењу.

3901_5.jpg