Петак, 10. Март 2017.

Одржана 93. седница Општинског већа

Данас је одржана деведесет трећа седница Општинског већа општине Неготин, којом је председавао Владимир Величковић, председник општине Неготин. Седници је присуствовало десет чланова већа.


Чланови Општинског већа на данашњој седници, уз образложење директора, разматрали су нацрте и утврдили предлоге одлука о усвајању извештаја о раду и финансијском пословању Завода за урбанистичко планирање и пројектовање општине Неготин, Туристичке организације општине Неготин и Центра за социјални рад општине Неготин за 2016. годину.

Веће је дало сагласност и на Одлуку надзорног одбора ЈКП „Бадњево“ о усвајању ценовника о расписивању лицитације за годишњи закуп тезги на новој пијаци. Цене закупа остаће на прошлогодишњем нивоу, осим код дневне таксе која ће поскупети на 122,5 динара.

На деведесет трећој седници Општинског већа, утврђени су и предлози решења о измени и допуни Решења о избору председника, заменика председника и чланова комисија за развој месних заједница, за адмистративна питања, за омладину, спорт и физичку културу и комисије за комунално –стамбене послове и урбанизам.

Општинско веће је утврдило и предлог Годишњег плана рада буџетског инспектора за 2017. годину и дало сагласност на исти.

Донет је и Закључак о издвајању средстава из буџета Општине Неготин у укупном износу од 270.000 динара на име једнократне помоћи за 27 мајки, које су у 2016. години родиле треће, четврто, пето и шесто дете.

Веће је усвојило и Правилник о изменама и допунама Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи општине Неготин.         

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.