Понедељак, 06. Март 2017.

Одржана 92. седница Општинског већа

Данас је одржана 92. седница Општинског већа којом је председавао Владимир Величковић, председник општине Неготин.


На почетку седнице донето је Решење о задужењима чланова Општинског већа. По овом решењу од чланова из старог сазива нова задужења добили су Татјана Панић, којој је уз културу и туризам поново враћено и информисање и Војислав Јануцић, који је уз социјалну политику преузео и друштвену бригу о деци, коју је раније водио Миле Игњатовић, док ће доктор Зоран Пуслојић и даље ће водити бригу о здравству и здравственој заштити. Што се нових чланова тиче, Далибору Машићу поверен је спорт и омладина, Драгану Бердићу образовање, а Драгиши Радуловићу сарадња са дијаспором. Области ће накнадно бити додељене Дејану Стефановићу, Далибору Ранђеловићу и Милету Игњатовићу.    


На деведесет другој седници Општинског већа разматрани су нацрти и утврђени предлози одлука о усвајању извештаја о раду и финансијском пословању Дома културе „Стеван Мокрањац“, Историјског архива, Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, Музеја Крајине за 2016. годину, као и предлози одлука о усвајању Извештаја о раду и финансијском пословању Јавног предузећа за грађевинско земљиште за период 01.01. – 30.11.2016. године и од 01.12. – 31.12. 2016. године.

Веће је разматрало и утврдило и предлоге решења о давању сагласности на дугорочни план пословне стратегије и развоја ЈКП „Бадњево“ за период 2017-2022. године и на средњорочни план од 2017. до 2019. године.  Општинско веће општине Неготин, утврдило је предлог Одлуке којом се ЈКП „Бадњево“ поверава обављање послова управљања јавним и некатегорисаним путевима на територији општине Неготин. Због усклађивања Одлуке о пијацама са стањем на терену усвојен је и предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке опијацама на територији општине Неготин, као и предлог Одлуке о усклађивању оснивачког акта ЈКП „Бадњево“ за Законом о јавним предузећима.


Због припајања Јавног предузећа за грађевинско земљиште Јавном комуналном предузећу „Бадњево“, на Скупштини ће се наћи и предлог о измени и допуни одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе – Општине Неготин за 2015. годину.

Пред одборницима СО Неготин на наредној седници наћи ће се и предлог Решења о образовању Штаба за ванредне ситуације на територији општине Неготин.

На данашњој седници чланови Општинског већа утврдили су предлог Одлуке о коришћењу средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Неготин на основу сагласности коју је на програм дало надлежно министарство. Након разматрања захтева Спортског савеза општине Неготин, дата је сагласност и на предлог Плана рада Спортског савеза и расподелу финансијских средстава за 2017. годину.


На дневном реду деведесет друге седнице Општинског већа био је и Извештај о реализацији програма коришћења средстава за унапређење безбедности саобраћаја за период јануар –децембар 2016. године, као и предлог Програма за 2017. годину.

Општинско веће донело је и Решење о издвајању средстава из буџета Општине Неготин у износу од 64.068 динара, ЈКП „Бадњево“ за обављене радове на машинском чишћењу канала за одвод атмосферских вода и одвожење ископаног материјала на сеоску депонију у МЗ Душановац. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.