Среда, 16. Децембар 2020.

ОДРЖАНА 90. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА


На 90. седници Општинског већа, којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, разматрано је 10 предлога одлука, решења и закључака.

Већници су једногласно усвојили предлог Одлуке о допуни одлуке о утврђивању аутобуских стајалишта у линијском превозу на територији општине Неготин, донетог у циљу побољшавања квалитета услуга линијског превоза. Након разматрања, утврђени су и предлози решења о давању сагласности на програме рада са финансијским планом Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, Дома културе „Стеван Мокрањац“, Историјског архива и Музеја Крајине.


Чланови већа су утврдили и предлог Решења о давању сагласности на одлуку НО ЈКП „Бадњево“ о утврђивању цена комуналних услуга одвожења смећа и других отпадака у сеоским месним заједницама. Овим предлогом Решења утврђена је цена комуналних услуга за физичка лица у сеоским месним заједницама на територији општине Неготин по домаћинству за извршену услугу одвожења смећа и других отпадака, у износу од 350 динара по домаћинству без ПДВ-а.


На 90. седници утврђени су и предлози решења о измени решења о именовању чланова школских одбора ОШ „Вера Радосављевић“ у Неготину и ОШ „Хајдук Вељко“ у Штубику, као и Закључак о издвајању средства из буџета општине Неготин, у износу од 389.000,00 динара, за награде ученицима генерација као и за освојено прво, друго и треће место на републичким такмичењима, смотрама и конкурсима у школској 2019/2020. години.