Петак, 09. Новембар 2018.

Одржана 9. седница СО Неготин

На 9. седници СО Неготин, одржаној данас у Великој сали СО Неготин, којом је председавао мр Милан Уруковић, председник СО Неготин, усвојено је 30 одлука, решења и закључака. Седници су поред одборника присуствовали Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Мерлина Селенић, заменик председника и чланови Општинског већа.

На почетку данашњег заседања локалног парламента, коме је присуствовало 40 одборника,  након излагања Љиљане Лицуловић, руководиоца Одељења за буџет, финансије и локалну пореску администрацију, усвојена је Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Неготин за 2018.годину. Средства планирана другим ребалансом буџета за 2018.годину из свих извора износе 1.882.950.000 динара. Другим ребалансом буџета, средства из извора финансирања 01 - приходи из буџета, су у односу на први ребаланс остала непромењена, а средства из других извора повећана су за 40.558.000 и износе 504.892.000 динара. Разлози за доношење друге Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету је планирање средстава која су наменски добијена од  донатора – „Еликсир Прахово“ ДОО Прахово, у износу од 22.000.000 динара за реконструкцију улица у Прахову, затим утврђивање односно распоред средстава из извора финансирања 13, 14 и 15 и проистекле обавезе обезбеђења учешћа од 17 % за куповину дигиталног пројектора Дому културе „С. Мокрањац“ у износу од 1.640.000 динара, у оквиру пројекта који се реализује са Филмским центром Србије, укупне вредности 5.250.000 динара. Одборници локалног парламента усвојили су, већином гласова и Извештај o извршењу Одлуке о буџету општине Неготин за период јануар-септембар 2018.године. Закључно са 30.09.2018. године остварени су приходи у укупном износу од 742.04.473 динара, што износи 43,27% од плана. Расходи и издаци буџета Општине Неготин за првих девет месеци,  извршени су у укупном  износу од 700.559.658 динара (37,73%).


На дневном реду данашње седнице нашли су се, Одлука о Извештају о раду Предшколске установе „Пчелица“ и Решење о давању сагласности на годишњи план рада ПУ „Пчелица“ за радну 2018/2019. годину. 

Драган Мијуцић, в.д. директора ЈКП „Бадњево“  изложио је разлоге  неопходности повећања цене варијабилног дела износа по обрачунима за грејну сезону 2018/2019.годину. Основни разлози за корекцију цена грејања  су  повећање мазута на светском тржишту и Уредба Владе Републике Србије о утврђивању методологије за утврђивање цене топлотне енергије која се испоручује крајњим поштрошачима. Одборници су, усвајањем решења  дали сагласност на Одлуку Надзорног одбора ЈКП „Бадњево“ о утврђивању одлуке плаћања варијабилног и фиксног дела износа. Нова цена варијабилног дела за стамбени део износи 6,07 а за пословни простор и установе  7,59 динара по кWh. Фиксни део цене се умањује, за стамбени простор са 26,70 на 26,22 динара по м2 а за просторни простор и установе са 33,37 на 32,78 дин/ м2. 


Већином гласова одборника усвојена су решења о измени решења о именовању чланова школских одбора  Техничке школе, Уметничке школе „ Стеван Мокрањац“ , ОШ „Павле Илић- Вељко“ Штубик и решење о допуни решења о образовању Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин. На дневном реду нашла су се и решења о разрешењу и именовању управних и надзорних одбора Музеја Крајине, Историјског архива Неготин, Дома културе „Стеван Мокрањац“, Туристичке организације општине Неготин и Центра за социјални рад Неготин. Одборници су усвојили Закључак о подршци Општине Неготин развоју мултимодалног саобраћајног коридора- Исток, одлуке о усвајању Извештаја ликвидационог управника о спроведеном поступку ликвидације Завода за урбанистичко планирање и пројектовање, изјаве ликвидационог управника да су све обавезе установе намирене и да се против установе не воде други поступци, одлуке ликвидационог остатка  затим одлуке о окончању поступка ликвидације и чувања пословних књига и докумената Завода за урбанистичко планирање и пројектовање општине Неготин који је престао ликвидацијом.


На данашњој седници усвојена  је Одлука о прихватању предлога за промену Статута општине Неготин, затим  решења о престанку мандата в.д. директора Дома културе „Стеван Мокрањац“  Владимира Радића и именовање  Јованке Стефановић Станојевић за  вршиоца дужности директора Дома културе „Стеван Мокрањац“ и  Решење о образовању Комисије за координацију инспекцијског надзора из изворне надлежности општине Неготин.        

На данашњој седници оставку на одборнички мандат из личних разлога поднела је Јасмина Јеленковић, из одборничке групе „Демократска странка“.