Уторак, 13. Децембар 2016.

Одржана 85. седница Општинског већа


На данас одржаној 85. седници Општинског већа, којом је председавао председник Општине Неготин, Јован Миловановић, чланови већа разматрали су и усвојили, поред осталих, предлог одлуке која се тиче функционисања локалне самоуправе, предлог Одлуке о буџету са кадровским планом за 2017. годину. 


Образлажући предлог најважније одлуке коју разматра и усваја Општинско веће, шеф Одељења за буџет и ЛПА Валентина Ђуричић је изјавила да се у 2017. години очекује да  укупни приходи, примања и пренета средства износе 1.480.405.000 динара од чега средства буџета 1.187.597.000 и средства из осталих извора финансијских буџетских корисника 292.808.000 динара.


Чланови Општинског већа након разматрања на данашњој седници усвојили су предлог Одлуке о локалним  комуналним таксама на територији општине Неготин са изменама у оквиру тарифних бројева, Правилник о организацији и систематизацији радних места Општинској управи, ради усклађивања са Законом о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, који је у пуној примени од децембра ове године, нацрт предлога Одлуке о усвајању локалног акционог плана за унапређење положаја избеглих, интерно расељених лица и повратника по реадмисији и тражиоца азила и миграната у потреби без утврђеног статуса у општини Неготин 2017-2021., предлог Одлуке о изради измена и допуна плана генералне регулације за насеље Неготин, предлог Решења о давању сагласности на програм рада са финансијским планом за 2017.годину ЈКП „Бадњево“ Неготин, предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о условима и начину снабдевања топлотном енергијом,  предлог измене Програма расподеле средстава спортском савезу општине Неготин за 2016.годину и предлог Решења о давању сагласности на програм рада са финансијским планом за 2017.годину Туристичке организације општине Неготин.