Среда, 19. Октобар 2016.

Одржана 79. седница Општинског већа

Данас је одржана 79. седница Општинског већа општине Неготин којом је председавао Јован Миловановић, председник Општине Неготин.

Чланови већа су на данашњој седници након образложења Валентине Ђуричић, шефа Одељења за буџет, финансије и локалну пореску администрацијузза усвојили Извештај  о извршењу Одлуке о буџету општине Неготин за период јануар-септембар 2016.године. Са 30.09.2016. год. буџетски приходи остварени су у обиму 676.805.520 динара, однсоно у износу 765.502.958 динара са сопственим приходима индиректник корисника и средствима донација и добровољних трансфера физичких и правних лица. Остварење изворних и уступљених прихода за првих девет месеци је око 57,30 процената а трансферних прихода 74,99 процената. Остварење годишњих прихода износи 56,06 процената.

Разматран је нацрт и утврђен предлог Одлуке о усклађивању оснивачког акта Јавног предузећа за грађевинско земљиште са Законом о јавним предузећима и тиме регулисане опште одредбе које обухватају права и обавезе оснивача и јавног предузећа у обављању делатности од општег интереса, податке о оснивачу,пословно име и седиште и делатност предузећа.,права, обавезе и одговорност оснивача и јавног предузећа, имовину и основни капитал предузећа.

 

Разматран је и усвојен предлог Решења о давању сагласности  на одлуку НО ЈКП „Бадњево“ Неготин о утврђивању ценовника грејања за нову грејну сезону. Цене ће за стамбени простор бити повећане и то варијабилни део од 4,62 на 4,71 дин по киловат сату и фиксни део од 24,20 на 26,70 динара по метру квадратном. За пословни простор и установе варијабилни део износиће 5,89 динара по киловат сату што је повећање од 0,11 динара и за фиксни део цене 33,37 што је за 3,12 динара по киловат сату више него претходне године. Голуб Рајић, директор ЈКП „Бадњево“ повећање цена је образложио да се цене обрачунавају на основу Тарифног система за обрачун топлотне енергије за тарифне купце и Методологије за одређивање цене снабдевања крајњег купца топлотном енергијом и да до повећања цене мора доћи због повећане просечне цене мазута у прошлој години која се користи приликом обрачуна.

Усвојена је Одлука о прибављању непокретности у јавну својину бестеретним правним послом више парцела у К.О. Тамнич.

Већници су донели и Одлуку о преносу права коришћења на непокретностима  у јавној својини општине Неготин у К.О. Сиколе, реч је о Спомен дому на Стеванским ливадама и грађевинском земљишту за опслуживање зграде,  без накнаде Туристичкој организацији општине Неготин  ради успешне имплементације пројекта прекограничне сарадње са Румунијом под називом „Reach the mountain touch the sky- Investment in Iron Gate youth tourism“ у циљу подизања квалитета туристичке понуде општине Неготин. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.