Петак, 14. Октобар 2016.

Одржана 78. седница Општинског већа

Данас је одржана 78. седница Општинског већа општине Неготин којом је председавао Јован Миловановић, председник општине Неготин.


Након усвајања извештаја са претходних седница Општинског већа и образложења Голуба Рајића, директора ЈКП „Бадњево“ усвојен је предлог Одлуке о усвајању извештаја о раду са финансијским извештајем и мишљењем овлашћеног ревизора на финансијски извештај овог предузећа за 2015. годину. Веће је донело и Закључак којим се ЈКП „Бадњево“ налаже да најкасније до 15. новембра достави структуру дуговања према њима са роковима застаревања. Веће је утврдило и предлог Одлуке о усклађивању оснивачког акта ЈКП „Бадњево“ са Законом о јавним предузећима.


После образложења секретара СО Неготин, Драгослава Нинића, Општинско веће је усвојило и предлоге Одлука о прибављању непокретности у јавну својину бестеретним правним послом у катасратским општинама Јабуковац, Вељково, Неготин, Буковче, Кобишница и Србово. Већници су прихватили и иИзвештај о раду ПУ „Пчелица“ Неготин за школску 2015/2016. и дали сагласност на годишњи план рада за школску 2016/2017, годину.

Већници су разматрали нацрте и утврдили предлоге Одлуке о престанку функција делова путева, Одлуке о утврђивању и означавању назива насељених места, улица и тргова, начину утвршивања кућних бројева и означавању зграда бројевима на територији општине Неготин, као и Одлуке о доношењу плана детаљне регулације Рогљевачких пивница .


Општинско веће је усвојило и предлог Решења измени решења о именовању  чланова ШО ОШ „Вук Караџић“. На данашњој седници разматране су и жалбе грађана и предузећа на решења одељења за инспекцијске послове, одељења за буџет и финансије и ЛПА, као и захтеви грађана за доделу финансијске помоћи.       

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.