Петак, 17. Јул 2020.

ОДРЖАНА 77. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На данашњој седници Општинског већа, којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, разматран је предлог Одлуке о давању сагласности на коначни нацрт Уговора о јавно-приватном партнерству без елемената концесије за вршење услуга реконструкције, рационализације и одржавања система јавног осветљења применом мера уштеде енергије на територији општине Неготин која укључује примену мера побољшања енергетске ефикасности и уштеде у оперативним трошковима јавног осветљења за систем јавног осветљења Општине Неготин. Циљеви пројекта су уштеда енергије, одговарајуће уштеде у емисији СО2 и уштеде у оперативним расходима јавног осветљења као јавног објекта. По отварању понуда, рангирању и доношењу одлуке о додели уговора о јавном приватном партнерству, Стручни тим је сачинио коначни нацрт јавног уговора који би се закључио са групом понуђача „Ресалта друштво за енергетске услуге“ доо Београд и „Емпорио теам“ доо Београд као најповољнијим понуђачем.


Утврћен је предлог Одлуке о измени одлуке о прибављању, располагању и размени грађевинског земљишта у јавној својини општине Неготин. Предложена измена омогућиће квалитетније располагање грађевинским земљиштем у општинској својини прилагођавајући располагање потребама инвеститора како објеката привредних субјекта тако и стамбених објеката, као и остваривање јавног интереса у уређењу простора јавним објектима и објектима који се користе у друштвено корисне сврхе.
Чланови Општинског већа утврдили су предлог Решења о расписивању првог јавног надметања за отуђење грађевинског земљишта у јавној својини општине Неготин у К.О. Неготин, к.п. бр. 1/6, површине 8584 м2. На дневном реду данашње седнице нашао се и предлог Одлуке о месним заједницама на територији општине Неготин којом се уређују многа питања у вези задовољења потреба и интереса локалног становништва, како у селима тако и у насељеном месту Неготин, начин и поступак образовања и укидања месних заједница, избор савета месних заједница, послове које врше, као и многа друга питања од значаја за рад и функционисање месних заједница на територији општине Неготин.


Разматран је и предлог Одлуке о доношењу Плана детаљне регулације за простор код Железничке станице у Неготину чиме се стварају услови за озакоњење објекта и решавање имовинско-правних односа на том простору.