Петак, 12. Јун 2020.

Одржана 74. седница Oпштинског већа

На данашњој седници Општинског већа, којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин разматране су четири предлога решења и одлука.


Као прва тачка разматран је предлог Решења о именовању директора Јавног предузећа за комуналне делатности „Бадњево“ Неготин. Након спроведеног конкурса и одлуке Комисије за директора ЈКП „Бадњево“ на четири године именује се Далибор Ранђеловић, дипломирани инжењер пољопривреде, досадашњи в.д. директор тог предузећа.


Чланови већа утврдили си и предлог Одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације у зони државног пута II Б реда бр.400, од саобраћајног чвора Самариновац до краја К.О. Прахово. Основни циљ израде Плана је дефинисање површина јавне намене коридора државног пута, неопходне инфраструктурне мреже које ће се наћи у коридору заштите постојећих мрежа са којима се планирани коридор укршта, дефинисање правила уређења и правила грађења. Већници су утврдили и решења о исправци грешке у одлуци о доношењу Плана детаљне регулације комплекса Рајачких и Рогљевачких пивница.