Понедељак, 08. Јун 2020.

ОДРЖАНА 73. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ НЕГОТИН

На данашњој седници Општинског већа која је одржана у Великој сали СО Неготин а којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, разматрано је седам предлога одлука, захтева и закључака.


Већници су прво разматрали предлог Одлуке о постављању споменика Ненаду Д. Барбуловићу и Оливеру Ч. Тарицићу из Милошева, војницима погинулим у НАТО бомбардовању 1999, године. Иницијативу за подизање споменика покренула је Месна заједница Милошево. Ненад Д. Барбуловић рођен 1978. године погинуо је априла 1999. године у рејону Главник-Подујево а Оливер Ч. Тарицић, рођен 1977. године, погинуо је 11. маја 1999.године од дејства НАТО авијације на Кошарама. Средства потребна за постављање споменика погинулим војницима обезбеђена су од стране МЗ Милошево.


На данашњој седници донете су одлуке о допуни одлуке о димничарским услугама и о условима држања, поступања и заштите домаћих животиња на територији општине Неготин као и Одлука о начину плаћања накнаде за коришћење јавне површине којом обвезницима накнаде за коришћење јавне површине неће бити обрачуната накнада за март, април и шест дана маја. Од одредаба ове одлуке изузимају се обвезници накнаде за корипћење јавне површине за привредне киоске. Чланови Општинског већа су након разматрања усвојили Закључак којим се превознику Д.О.О. „АС-ТУРС“ , дозвољава да на регистрованој линији за приградски превоз путника ангажује један додатни аутобус од Смедовца с обзиром да постојећи због мера заштите није довољан за број путника на релацији Неготин-Рајац-Тамнич-Рајац.
Поред захтева П.Г.Т.Р „Нешко“ за повраћај више уплаћених финансијских средстава на име доприноса за уређивање грађевинског земљишта усвојен је и Закључак о издвајању средстава из буџета општине Неготин у износу од 2 милиона динара Црквеној општини Милошево за изградњу цркве у овом селу.