Среда, 13. Април 2016.

Одржана 68.седница Општинског већа

На данас одржаној седници Општинског већа, којом је председавао Јован Миловановић, председник Општине Неготин разматран је и усвојен предлог Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Неготин за 2016.године.

 

Аграрни буџет за 2016. годину који је Министарство пољопривреде оценило као најбољи у  земљи, послужиће осталим градовима као пример добре праксе. Чланови Већа усвојили су предлог Одлуке  о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Неготин и образовању Комисије за спровођење поступка јавног надметања за давање у закуп.

 

Разматрано је и усвојено упуство о начину и поступку остваривања права на бесплатан превоз одређених категорија путника. На данашњој седници утврђени су предлози Одлука о измени одлука о одржавању чистоће, пречишћавању  и дистрибуцији  воде и пречишћавању и одвођењу атмосферских и отпадних вода и сакупљању и привременом складиштењу кабастог отпада на територији општине Неготин.

Усвојен је и Закључак о давању сагласности на одлуку НО ЈКП „Бадњево“ о расписивању лицитације за закуп локала на Зеленој пијаци за период од 01.05.2016. до 30.04.2017.године и именовање комисије за спровођење лицитације. На крају седнице разматран је и усвојен предлог Одлуке о одређивању правца пружања државних путева првог и другог реда који пролазе кроз насељено место Неготин. 

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.