Уторак, 25. Фебруар 2020.

Одржана 66. седница Општинског већа

На данашњој седници Општинског већа којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, на дневном реду било је 7 тачака из домена рада већа.


Чланови општинског већа су разматрали и усвојили нацрт Правилиника о другим изменама и допунама правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи општине Неготин и правобранилаштву општине Неготин. Новина у овом правилнику је формирање још једног одсека, као унутрашње организационе јединице у оквиру Службе за заједничке послове - Одсек за ванредне ситуације, послове одбране и безбедности здравља на раду који би обављао послове ситуационог центра, што подразумева двадесетчетворочасовно дежурство у праћењу ситуације развоја догађаја са свим проблемима са којима се грађани општине суочавају , што ће допринети бољем информисању грађана и Штаба за ванредне ситуације ради предузимања превентивних и оперативних мера на заштити и спасавању од елементарних непогода. Након разматрања дата је сагласност на измену Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Центру за социјални рад.


Већници су донели и закључке о издвајању средстава из буџета општине Неготин за 2020. годину у износу од 18.540 динара ученици I године Неготинске гимназије Мији Станковић из Неготина као полазнику зимског семинара у Истраживачкој станици Петница и 70.000 динара Сашки Матић из Неготина за лечење малолетног детета П.Ф. Већници су разматрали и неколико жалби.