Понедељак, 28. Март 2016.

Одржана 66. седница Општинског већа

Данас је одржана 66. седница Општинског већа општине Неготин. На дневном реду било је десет тачака.

На почетку седнице, након образложења секретара Скупштине општине Неготин, већници су утврдили предлог Одлуке о првој измени уговора о поверавању комуналне делатности линијског приградског превоза путника на територји општине Неготин и предлог Одлуке о давању сагласности на коначан нацрт анекса бр.1 о првој измени овог уговора. Измена уговора врши се због промене стопе пореза на додату вредност са 20 на 10 одсто.

Чланови Општинског већа су прихватили на данашњој седници и предлог Управног одбора Центра за социјални рад о именовању Дане Суруџића на место директора ове установе.

Општинско веће је данас разматрало нацрте и утврдило предлоге Одлука о прибављању непокретности у јавну својину безтеретним правним послом у катастарским општинама Брестовац, Мокрање, Уровица Сиколе 1, као И предлог Решења о формирању комисије за прибављање непокретности у јавну својину општине Неготин, прикупљањем писмених понуда у КО Сиколе 1 и Одлука о расписивању огласа за прибављање непокретности за исту катастарску општину.

Веће је утврдило и предлог Одлуке о одређивању надлежности органа за доношење годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Неготин и прихватило молбу ДОО “Николић превоз” Самариновац за умањење доприноса за уређење грађевинског земљишта.

Председник општине Неготин обавестио је данас остале чланове Општинског већа да је Новици Лазић додељен ресор комуналних делатности и заштите животне средине.    

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.