Четвртак, 28. Јануар 2016.

Одржана 60. седница Општинског већа

Данас је одржана 60. по реду седница Општинског већа општине Неготин, којом је председавао Јован Миловановић, председник општине Неготин.

На почетку данашње седнице, након образложења Надежде Тодоровић, начелнице Општинске управе општине Неготин  , чланови Општинског већа дали су сагласност на Правилник о изменама и допунама Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Општинској управи општине Неготин. Разлози за доношење овог Правилника су измене услова које запослени на одређеним пословима морају да испуњавају и спровођење Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе – општине Неготин за 2015. годину. Овим изменама из Правилника се бришу систематизована радна места за којима више не постоји потреба, а такође се смањује и број извршилаца на појединим пословима. Своје систематизације са Одлуком о максималном броју запослених, мораће у наскорије време да ускладе и јавна предузећа и установе чији је оснивач локална самоуправа.

Општинско веће је разматрало и прихватило захтев Српске православне црквене општине Неготин за доделу новчаних средстава у износу од 150 000 динара,  на име покровитељства за одржавање Светосавске академије.

На 60. седници Општинског већа је након образложења Валентина Ђуричић, шефа Одељења за буџет, финансије и ЛПА,  усвојило и Извештај о реализацији Програма коришћења средстава за унапређење безбедности саобраћаја за 2015. годину.

Већници су дали и сагласност Туристичкој организацији општине Неготин да учествује у предфинансирању пројеката „7 Wonders of Mehedinti I Borski” i “Reach the mountain touch the sky- investment in iron gate youth tourism” у оквиру прекограничне сарадње Румунија – Србија.   


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.