Уторак, 19. Јануар 2016.

Одржана 59. седница Општинског већа

Данас је одржана педесет девета седница Општинског већа општине Неготин, на којој су већници расправљали о десет тачака из домена свога рада.

Чланови Општинског већа након образложења начелнице Општинске управе, Надежде Тодоровић, и разматрања нацрта, усвојили су предлог Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе-Општине Неготин за 2015. годину. Овом Одлуком максималан број запослених у систему локалне самоуправе сведен је на 480, а она садржи и максималан број запослених по организационим облицима, односно по јавним предузећима и установама чији је оснивач локална самоуправа. Ступањем на снагу ове Одлуке, престаје да важи Одлука о максималном броју запослених у органима општине Неготин и другим облицима организовања, чији је оснивач локална самоуправа из 2010. године.  

Веће је утврдило и предлог Одлуке о изменама и допунама одлуке о месној самоуправи. Правни основ за доношење ове Одлуке проистиче из Одлуке Уставног суда Републике Србије , којом је утврђено да одредбе члана 29-54, Одлуке о месној самоуправи нису у сагласности са Уставом и Законом.

На педесет деветој седници Општинског већа дата је сагласност и на годишњи план рада Предшколске установе „Пчелица“ Неготин за 2015/2016. годину, као и на Извештај о раду ове установе за школску 2014/2015. годину. Веће је дало сагласност и на Програм рада буџетског инспектора општине Неготин за 2016. годину.

Општинско веће је донело и Решење о образовању савета за здравље општине Неготин.  Председник Савета биће др Зоран Пуслојић, члан Општинског већа, а Савет ће имати и секретара и  пет чланова. Њихов задатак биће да прате и координирају рад установа примарне заштите, чији је оснивач општина Неготин и спроводе мере у области заштите права пацијената. На данашњој седници донета је и Одлука о листи тема од јавног интереса у области информисања на територији општине Неготин, Ова Одлука биће саставни део Конкурса за доделу средстава из буџета општине Неготин за пројекте којима се остварује јавни интерес у области јавног информисања у 2016. години.

Веће је разматрало предлог и донело Закључљак да општина Неготин буде носилац пројекта „Прекогранично повезивање кроз промоцију културе саобраћаја у општинама Дробета Турну Северин, Кладово и Неготин“.

Након разматрања жалбе предузећа за трговину „Интерхем“ доо Неготин, на Решење Општинске управе општине Неготин, Одељења за општу управу, имовинске и стамбено комуналне послове, које се односи на не издавање сагласности за постављање зимске баште у улици Момчила Ранковића, већином гласова присутних већника, иста је одбијена. Веће је усвојило и Закључак да се што пре изради Правилник о зимским баштама као и да се преиспита Одлука о постављању билборда на територији општине Неготин.

Општинско веће је утврдило и предлог Решења о измени Решења о именовању чланова УО ПУ „Пчелица“.