Понедељак, 08. Септембар 2014.

Одржана 5. седница СО Неготин

Петом седницом СО Неготина, која је одржана данас у великој сали СО Неготин, председавао је Горан Богић, заменик председника СО Неготин. Седници су присуствовали Јован Миловановић председник општине Неготин и Надица Васић, заменик председника.

Након утврђивања кворума, присуствовао је 41 одборник, и дневног реда Скупштина је почела заседање. После краћих дискусија  представника опозиционих партија већином гласова донета је Одлука о стављању ван снаге одлуке о бесплатном превозу одређених категорија путника на територији општине Неготин коју је Јован Миловановић, председник општине Неготин образложио као неминовну због тренутног стања у буџету и неопходне штедње, и истакао да ће се када то услови буду дозволили, при  доношењу нове одлуке о превозу повлашћених категорија увести и систем контроле који се, имајући у виду претходни период, показао неопходним.

Одборници СО Неготин усвојили су и Одлуку о образовању координационог тима за израду локалног плана управљања отпадом, решења о именовању школских одбора ОШ „Бранко Радичевић“,  ОШ „Вера Радосављевић“, ОШ „Хајдук Вељко“ у Штубику, ОШ „Павле Илић Вељко“ у Прахову, ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Јабуковцу, Неготинске гимназије и Пољопривредне школе са домом ученика „Рајко Боснић“ Буково.

Донета су и решења о давању сагласности на одлуку НО ЈКП „Бадњево“ о утврђивању цена комуналних, гробљанских и услуга паркинг сервиса.  На крају заседања усвојени су  Одлука о приступању изради детаљне регулације Коридора далековода 110 KV  између ТС 110/35 KV „Мосна“ и   ТС 110/35 KV „Никине воде“, деоница на територији општине Неготин и Решења о именовању стручног тима за давање концесије за линијски превоз путника у приградском саобраћају.