Четвртак, 23. Мај 2019.

Одржана 45. седница Општинског већа општине Неготин


Данас је одржана 45. по реду седница Општинског већа, којом је председавао Владимир Величковић, председник општине Неготин.
Чланови Општинског већа на данашњој седници након разматрања, утврдили су предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине Неготин за 2018. годину, предлог Одлуке о оглашавању на отвореним површинама и донели Одлуку о усвајању оперативног плана одбране од поплава другог реда за 2019. годину на територији општине Неготин.

Донет је и Закључак о давању сагласности на текст студије изводљивости пројекта у оквиру програма „Рехабилитација система даљинског грејања у Србији – фаза 5“.


На четрдесетпетој седници Општинског већа општине Неготин, донети су закључци о издвајању новчаних средстава из буџета општине Неготин и то 2.190.000 динара Црквеној општини Неготин за реконструкцију иконостаса Саборног храма Свете Тројице у Неготину, 100.000 динара Ватрогасно – спасилачкој јединици Неготин за куповину резервних делова за одржавање возног парка, мазива и горива и 50.000 динара Здравственом центру Неготин за организацију стручног састанка Уролошке секције Србије.
Општинско веће донело је и Закључак о решавању проблема изношења смећа са граничког прелаза Мокрање.