Понедељак, 21. Септембар 2015.

Одржана 44. седница Општинског већа

Данас је одржана 44. седница Општинског већа, којом је председавао Јован Миловановић, председник Општине Неготин.

Општинско веће је након образложења директора Драгана Мијуцића и разматрања нацрта утврдило предлог Решања о давању сагласности на прву измену и допуну програма рада са финснаијским планом обезбеђења утрошка средстава Јавног предузећа за грађевинско земљиште општине Неготин за 2015. годину.

Због уочених недостатака, веће није дало сагласност на Одлуку надзорног одбора ЈКП „Бадњево“ Неготин о утврђивању цене снабдевања крајњег купца топлотном енергијом. Комуналном предузећу је наложено да у најкраћем року исправи уочене недостатке, како би веће поново расправљало о овој одлуци. Веће је прихватило предлог надзорног одбора ЈКП „Бадњево“ о утврђивању валуте плаћања варијабилног и фиксног дела износа за предстојећу грејну сезону. По овој Одлуци грађани ће варијабилни део плаћати седам месеци.

Чланови Општинског већа су утврдили и предлог Одлуке о доношењу плана детаљне регулације за туристичко рекреативн и комплекс „Дунавски бисер“ у Михајловцу, као и предлог Одлуке о приступању изради Стратегије безбедности саобраћаја на путевима општине Неготин за период од 2015. до 2020. године, као и Програм коришћења средстава за унапређење безбедности саобраћаја на територији наше општине.

Општинско веће је усвојило и предлог Решења о разрешењу в.д. директора Историјског архива Неготин и предлог Решења о именовању Ненада Војиновића, досадашњег в.д. директора на место директора.

Веће је након разматрања предлога предлога донело и Решење о измени решења о образовању локалног савета за миграције општине Неготин.

На основу молбе за финансијску помоћ за наставак изградње започетих храмова, коју је упутило Архијерејско намесништво неготинско, Општинско веће је дало сагласност на расподелу средстава намењених за изградњу верских објеката. Тако је наставак радова на изградњи цркве у Црномасници бити издвојено 2 345 334,80 динара, а за радове у Александровцу 2 106 494 динара.

Веће није прихватило Предлог расподеле средстава из буџета намењених за финансирање, развој и унапређење физичке културе за 2015. годину.

Чланови Општинског већа разматрали су и жалбе грађана.