Понедељак, 31. Аугуст 2015.

Одржана 42. седница Општинског већа општине Неготин

Данас је одржана 42. седница Општинског већа, којом је председавао Јован Миловановић, председник Општине Неготин. На дневном реду било је 15 тачака из домена рада општинског већа.


Чланови Општинског већа су на почетку седнице, након образложења вршиоца дужности директора ЈКП „Бадњево“ Голуба Рајића и краће дискусије, прихватили Извештај о раду са финансијским извештајем овог предузећа. Саставни део овог извештаја је и мишљењем овлашћеног ревизора на финансијски извештај за 2014. годину.  

На данашњој седници усвојен је и предлог Решења о давању сагласности на Одлуку надзорног одбора ЈКП „Бадњево“ о утврђивању цена комуналних услуга. Овом одлуком повећава се цена воде за 5 одсто, а нова цена ће износити 38,97 динара.

Већници су данас усвојили и предлог Решења о разрешењу вршиоца дужности директора Музеја Крајине Ивице Трајковића и прихватили предлог Управног одбора његове установе о његовом именовању на место директора.

 Усвојен је и предлог Решења о измени решења о именовању чланова школског одбора Техничке школе и Одлука о измени одлуке оснивању Комисије за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Неготин.

Општинско веће је разматрало и неколико захтева за издвајање новчаних средстава из буџета општине Неготин. За набавку металних отворених контејнера за ЈКП „Бадњево“ из општинског буџета биће издвојено 831 840 динара, док ће по 40 000 динара бити издвојено на име једнократне помоћ Борики Трифуновић из Тамнича и Јовану Адамовићу из Уровице за санацију штете од пожара.

На 42. седници дата је и сагласност на Правилник о четвртој измени и допуни правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Општинској управи општине Неготин, а донето је и Решење о образовању Комисије за социјална питања.  

Веће је данас одбило две жалбе на решења комуналног и саобраћајног инспектора општине Неготин.

На предлог Дејана Тодоровића, члана Општинског већа општине Неготин, усвојена је и препорука о смањењу зарада директорима, руководиоцима и запосленима у ЈКП „Бадњево“, због свеукупног стања у овом предузећу. Ова препорука биће упућена Надзорном одбору комуналног предузећа на даље разматрање.